Kadın Forum,Kadınlara özel

Web Site İçi

Go Back   Kadın Forum,Kadınlara özel > Bir Tutam > Kişisel Gelişim

Kişisel Gelişim Kişisel Gelişim ile ilgili, önerilerin, soru ve görüşlerin tartışıldığı bölüm.

Birine Kötü Bir Haberi Nasıl Verirsiniz?

Etiketler: Kişisel Gelişim,bir, birine, haberi, kotu, nasil, verirsiniz,Birine Kötü Bir Haberi Nasıl Verirsiniz?...

Seçenekler Stil
Alt 19.01.2010, 13:15:06   #1 (permalink)
Emy
Emy

Emy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ruh Halim:
Tecrübe Puanı: 4
Emy is on a distinguished road
Standart Birine Kötü Bir Haberi Nasıl Verirsiniz?

Adım 1

Çok kötü hissetmeye hazır olun

İlk adım kötü haberi verdiğiniz zaman kendinizi çok kötü hissetmeye hazır olun – gerçekten kötü. Tabi ki vereceğiniz haber karşınızdaki insanı daha çok üzecektir ama vermek zorunda kaldığınız haberle karşınızdakinin hayatının nasıl alt üst olduğunu gördükten sonra siz de üzüleceksiniz. Bu çok normal ve insancıl bir refleks ama buna karşı koymalısınız.

Kötü haber vermekte deneyimi olan doktorlar bile kendilerini suçlu hissetmekten alıkoyamıyorlar. Bir araştırma gösterdi ki; onkologların dörtte biri kötü bir tıbbi tahmin yaptıktan sonra iyi bir haber vererek etkiyi hafifletmeye çalışıyor – tamamiyle doğru olmasa bile. Bir insanı iyi hissettirmek insanların doğasında var ve her zaman bunu yapmak doğru birşey değil.

Adım 2

Uyarı verin

Kötü haber vermenin bir sonraki adımı karşınızdaki insana kötü bir haber vereceğinize dair sözlü bir uyarı verin. Bir insana sevdiği birini kaybettiğini haber vermek için hiçbir zaman tam olarak hazırlayamazsınız ama basit bir uyarı bir anda söylemekten daha iyidir.

“Oturmak isteyebilirsin” veya “sana söylemem gereken ciddi birşey var” gibi kısa cümleler karşınızdakinin kendini hazırlaması için gerekli saniyeleri verir. Ama oyalanmayın; uyarıyı verin ve bir iki saniye bekledikten sonra kötü haberi iletin.

Adım 3

Basit bir dil kullanın

Kötü haber vermek için gerekli 3. adım basit bir dil kullanmak. O dedektiflere geri dönersek, onlar neredeyse evrensel basitlikte bir dil kullanıyorlar ve detaylara fazla girmiyorlar. Hatırlanması gerekli önemli bir ders: Anlaşılmaz veya örtmeceli kelimeler kullanmak sadece biraz daha kafa karışıklığına böylece daha fazla sorulara yol açıcaktır. Bu yüzden sadece basit bir dil kullanın.

Kısa cümlelerle neler söyleyeceğinizi hazırlayın ve kötü haberi verirken bunlardan vazgeçmeyin. Kötü haberi alan insanlar bu anıyı yaşadıkları sürece hatırlamaları da büyük ihtimal; sizin daha açık konuşmanız bu olaydaki herkes için daha iyi olacaktır.

Adım 4

Rahatlama sağlayın

Son adım olarak elçiden fazlası olun.

Uygun şekilde ona destek olun ve ona rahatlama sağlayın – “Senin için buradayım” veya “Gelecek haftalarda yapabileceğim herhangi birşey varsa beni aramayı unutma”. Böyle bir zamanda terkedilmediklerini bilmek bile onları rahatlatabilir.

Sadece unutmayın; vermeye hazır olmadığınız hiçbir şeyi vermeyi teklif etmeyin. Hatta onları rahatlatmak amacıyla vermek isteyebileceğinizden daha fazlasını teklif etme refleksinize karşı kendinizi hazırlayın
ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Bookmarks

Etiketler
bir, birine, haberi, kotu, nasil, verirsiniz

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil