Kadın Forum,Kadınlara özel

Web Site İçi

Go Back   Kadın Forum,Kadınlara özel > Bir Tutam > Evimde Mutluyum ! > Dekorasyon Önerileri

Evinizi bahara hazırlayın

Etiketler: Dekorasyon Önerileri,bahara, evinizi, hazirlayin,Evinizi bahara hazırlayın...

Seçenekler Stil
Alt 03.05.2010, 13:44:51   #1 (permalink)
pembeli
pembeli

pembeli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 3
pembeli will become famous soon enough
Standart Evinizi bahara hazırlayın

Kış mevsiminin soğuk ve karanlık günlerini geride bıraktığımız ilkbahar aylarında evinizin ağırlaşan atmosferini değiştirmek ve biraz da kış yorgunluğundan kurtulmak için parlak fikirler…

Yoğun ve ağır geçen kış günleri kimi zaman insan psikolojisini de olumsuz etkileyebiliyor. Ardından gelen bahar ayları ise tam bir tazelenme döneminin habercisi kabul edilir. Evinizin atmosferinin de canlanmaya ve yenilenmeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız elinizi çabuk tutun. Çünkü bu değişim sizin de psikolojinizi pozitif yönde etkileyecektir.

Perdeler değişiyor. Özel dikim y ada hazır perde, tercihiniz ne olursa olsun perdelik kumaşlarda biraz renk kullanırsanız bu yaşam alanlarına hareket ve canlılık katacaktır. Dramatik efektler ve farklılık için perde boyunu ölçüsünden 20 cm daha fazla bırakarak geri sarkıtın.

Artık çiçek mevsimi. Yeşil bitkiler ve çiçekler her dekorasyon stilinde vazgeçilmez öğeler. Aromatik kokulu bitkileri mutfak pencerenize ya da mevsim çiçeklerini sehpa ortasına yerleştirerek taze bir esinti yayabilirsiniz.

Halılar fora. Kalın ve ağır halılar yerine ince kilimler odanızın havasını yeniler. Bahar ve yaz aylarında özellikle sisal, jüt ya da bol renkli koton kilimler çok kullanışlı.

Şömine dönüşümü. Kış aylarında kullandığınız şöminenize artık ihtiyacınız yok. Öyleyse içine yerleştireceğiniz dekoratif aydınlatmalarla farklı bir odak noktası yaratabilirsiniz.

Sadece bir kulp mu? Bir mutfağın havasını yenilemenin zahmetsiz ve ekonomik bir yolu da dolapların kulplarını değiştirmektir. Bu fikri tüm eve yayarak kapı kollarını da değişime dahil edebilirsiniz.

Merdivenleri unutmayın. Eğer iki katlı bir evde yaşıyorsanız, merdivenleri göz ardı etmeyin merdiven duvarlarını mevsime uygun fotoğraflarla süsleyebilir ya da aydınlatmalarını yenileyebilirsiniz.

Renklerin özgürlüğü. Bu bahar parlak ve çarpıcı renkler kullanmaktan çekinmeyin. Örneğin rengini çok sevdiğiniz bir aksesuardan bile ilham alabilirsiniz. Üstelik ille de yeşil, pembe tonlar olmak zorunda değil koyu gri ya da kahve tonları derinlik katar.

Aydınlatmanız tarzınız. Eskiyen abajur ve avize başlıklarını yeni form ve renklerle değiştirerek farklılığı yakalayabilirsiniz. Ayrıca tablolar için şık aydınlatma seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Bahçenizi içeri taşıyın. Bir akvaryum, mini bir zen bahçesi ya da egzotik bir kuş evi mekanlara doğal yaşamın izlerini taşır. Üstelik böyle bir atmosfer psikolojiniz üzerinde rahatlatıcı bir de etki yaratarak huzur verir.

Koleksiyonlarınızı gruplayın. Evin her köşesine dağılmış gezi hatıraları, kartpostallar ya da küçük objeler için farklı bir çözüm önerimiz var. Pencere kenarına asacağınız minik raflarda ya da direkt duvara asarak sergileyebilirsiniz. Böylece duvarlarınız da hareketlenecektir.

Stilini yenileyin. “Bahar ayları benim için tam bir değişim zamanı” diyorsanız stilinizi kökten yenileyebilirsiniz. Mesela romantik modern bir kır evi stili deneyebilirsiniz.

milliyet
ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYIN
Alt 03.05.2010, 18:31:32   #2 (permalink)
m3rt
m3rt

m3rt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

m3rt is on a distinguished road

Benim evime de iyi bi' ilkbahar temizliği lazım.. En kısa sürede kışlıkların hepsini ortalıktan kaldırıp , Koliye koyup ağzını da bantlayacağım. Sıktı artık ya , Neydi kış öyle ; Kazak üstüne yetmedi bi' de mont..

Yaz gibisi mi var bea.. Giy bi' short , Giy bi' t-shirt.. Tamamdır.. (:
ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYIN
m3rt isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.05.2010, 18:50:50   #3 (permalink)
Emy
Emy

Emy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ruh Halim:
Tecrübe Puanı: 4
Emy is on a distinguished road

akvaryum ve çiçekler kesinlikle atlanmaması gerekn konu bence canlılık veriyorlar insana :) paylaşım için teşekkürler
ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYIN
Alt 03.05.2010, 19:16:31   #4 (permalink)
m3rt
m3rt

m3rt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

m3rt is on a distinguished road

Alıntı:
Emy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
akvaryum ve çiçekler kesinlikle atlanmaması gerekn konu bence canlılık veriyorlar insana :) paylaşım için teşekkürler
Bi' ara 12 tane balığım vardı , Japon.. (:

Akvaryum suyunu her 3-4 günde bi' değiştiriyordum. Çok çabuk pisletiyorlar , Güzelim suyu bulanık su haline getiriyorlardı.

Bi' de akvaryuma hiç unutmam parasızlık dönemimde 12 Lira verip makina almıştım. Onlar için neler neler yaptım , Kıymetimi bilmeyip beni tek başıma bıraktılar. : (
ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYIN
m3rt isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04.02.2012, 20:43:00   #5 (permalink)
essra
essra
Çalışkan Üye

essra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 0
essra is on a distinguished road
Standart Cevap: Evinizi bahara hazırlayın

renkler çok önemli bence, insana mutluluk veriyo bi de evi döşemek için çok farklı teknikler var böyle şeylere çok meraklı olduğumdan bilişim eğitim merkezinde moda tasarımı eğitime katılmıştım iç mimarlık ile ilgili birçok şey öğrendim çok faydalı oldu şimdi onları uygulamaya çalışıyorum çok keyifli :)
ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYIN
essra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Etiketler
bahara, evinizi, hazirlayin

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil